L o a d i n g . . .
ورود به پنل کاربری
Blog
1403/02/01

درباره لاغری با رژیم فستینگ چه می‌دانید؟ رژیم فستینگ یا رژیم روزه داری متناوب روشی برای کاهش وزن است که در آن فرد چرخه‌ای از دو دوره روزه‌داری و غذا خوردن را می‌گذراند. اگر این کار به درستی انجام شود، سوخت و ساز بدن را افزایش می‌دهد.

ریشه این نوع رژیم به روزه‌داری سنتی بر‌می‌گردد که برای بهبود سلامت بدن یا مزایای عرفانی از آن استفاده می‌شد. حالا این سوال پیش می‌آید که چگونه رژیم fasting را دنبال کنیم؟ بهترین روش، برنامه‌ریزی مناسب برای وعده‌ها و استفاده از غذاهایی با بالاترین مقدار مواد مغذی چگونه است؟

روزه‌داری در حالت عادی مستلزم این است که در طول روز به مدت چندین ساعت نه مایعاتی بنوشید و نه غذایی بخورید و این عمل تا یک ماه ادامه پیدا کند. در این مقاله به بررسی همه جانبه این رژیم لاغری و نمونه رژیم فستینگ دکتر کرمانی می‌پردازیم. تا انتها با ما همراه باشید.

رژیم فستینگ چیست؟

رژیم روزه داری یک سبک غذایی است که طی یک برنامه منظم بین خوردن و نخوردنِ غذا جابه‌جا می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهد این رژیم راهی مفید برای کنترل وزن، پیشگیری یا حتی معکوس‌کردن برخی‌از انواع بیماری‌ها است.

تاریخچه رژیم فستینگ

روزه‌داری، به عنوان یک روش برای ارتقای سلامتی و تناسب اندام، سابقه‌ای دیرینه دارد. شواهد نشان می‌دهد که انسان‌ها از هزاران سال پیش از این رژیم به عنوان یک روش معنوی و درمانی استفاده می‌کردند.

مثلا در یونان باستان، بقراط و ارسطو از روزه‌داری به عنوان روشی برای پاکسازی بدن و درمان بیماری‌ها استفاده می‌کردند.

روزه‌ داری در بسیاری از مذاهب مانند اسلام، مسیحیت، یهودیت و بودیسم نیز به عنوان یک عمل عبادی واجب یا مستحب شناخته می‌شود.

اصول رژیم فستینگ کدام است؟ 

رژیم فستینگ یا روزه‌داری متناوب، یک الگوی غذا خوردن است که شامل تناوب بین دوره‌های غذا خوردن و روزه‌داری می‌شود. انواع مختلفی از این رژیم وجود دارد، اما همه آنها بر اساس این اصل هستند که شما در طول روز یا هفته کالری کمتری مصرف می‌کنید.

در این رژیم، غذا فقط در یک زمان خاص خورده می‌شود و محور اصلی آن این است که رژیم‌ گرفتن برای ساعات معینی در روز یا خوردن فقط یک وعده غذایی در دو روز هفته می‌تواند به چربی‌ سوزی بدن کمک کند.

نحوه گرفتن رژیم فستینگ

رژیم fasting انواع مختلفی دارد. در برخی‌ از آن‌ها 12 یا 24 ساعت و در برخی دیگر دو یا چند روز در هفته را باید از غذاخوردن صرف‌ نظر کرد. با این ‌وجود، روزهای فستینگ نباید پشت‌سرهم باشند و باید حداقل 1 روز استراحت بین آن‌ها وجود داشته باشد. در روزهای روزه‌داری نیز می‌توان غذا خورد، اما نه زیاد!

 این رژیم افراد را تشویق می‌کند در روزهای فستینگ، طی دو وعده غذایی کوچک به همراه چند میان‌وعده از پروتئین بدون چربی، سبزیجات و میوه‌ها مصرف کنند. نوشیدن مقدار زیادی آب یا نوشیدنی‌های بدون کالری مانند چای و قهوه(بدون شیر یا شکر) یا دمنوش‌ها مانعی ندارد.